Últim estiu a Ordino al discurs del Rei

PALABRAS DE SU MAJESTAD EL REY CON OCASIÓN DEL VIAJE DE ESTADO DE SUS MAJESTADES LOS REYES AL PRINCIPADO DE ANDORRA

‘En Ordino tendremos ocasión de conocer la casa de la familia Areny-Plandolit, marco para una de las obras de la literatura

 andorrana, “Últim estiu a Ordino”, cuyo autor Joan Peruga fue durante años profesor en el Instituto Español de Andorra.’

 

 

 

DV., 26/03/2021 – 01:00

Estrènyer lligams i millor coneixement

 

Escrit per: 

Consell editorial

La primera jornada de la visita dels Reis d’Espanya al Principat es va confirmar com una gran oportunitat per estrènyer lligams amb el país veí del sud, i sobretot, per aprofundir en un coneixement mutu que darrerament s’ha demostrat que no sempre hi és. Ho admetia el mateix cap de Govern, que va apuntar que és probable que hi hagi una “imatge distorsionada” d’Andorra, però les diferents trobades que es van mantenir ahir amb els monarques segur que ajudaran a canviar-la. Felip i Letizia es van interessar per la història del país i pel funcionament de les institucions, i en la trobada amb Espot van poder aprofundir en aspectes com la tasca feta a nivell d’homologació fiscal així com el treball d’acostament a Europa que ha de culminar amb l’acord d’associació. El discurs de Felip VI ja va ser una mostra que de ben segur la visita, juntament amb la Cimera del mes que ve, donarà fruits. Ell mateix va reconèixer que la trobada “ajudarà a aprofundir”. Alhora va destacar el paper d’Andorra en la generació d’activitat econòmica a la zona pirinenca. A més, s’ha de destacar el detall de fer part del discurs en català i citar Verdaguer, el Manual Digest i fins i tot Peruga! Per descomptat, cal agrair també que a la sortida de la visita al Comú d’Andorra la Vella i veient els ciutadans que els esperaven (pocs, és clar, per les limitacions de la pandèmia), decidissin trencar el protocol i acostar-se a saludar. La proximitat sempre és benvinguda.

 

 

 

 

 

CATEGORIES:

Blog

No responses yet

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Latest Comments

No hay comentarios que mostrar.