Loading...

Biografia

 

 

 

 

 

 

 

Va nàixer  a Santalecina (Osca) l’any 1954.

Els estudis de batxillerat els va fer a Lleida i es va Llicenciar en Història Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Durant anys, va compaginar la docència a l’Institut Espanyol d’Andorra amb la investigació sobre aspectes de la història dels Pirineus i d’Andorra, sobretot els relacionats amb la segona meitat del segle XIX: els conflictes del carlisme, la crisi del sector del ferro, els viatgers romàntics…

Anys després, es va incorporar a l’Escola Andorrana de Batxillerat, on va exercir durant deu anys com a Cap d’Estudis. En la darrera etapa, va impartir classes de les assignatures de Geografia, d’Història i de Publicitat.

Ha estat col·laborador habitual de la premsa andorrana. Va escriure durant deu anys una columna setmanal a la contraportada del Diari d’Andorra. Actualment, publica una columna mensual al BONDIA.

Durant quatre anys va ser membre del Comitè Director de l’Institut d’Estudis Andorrans (IEA), de les publicacions del qual ha estat col·laborador. Va presidir també la Comissió Nacional Andorrana per a la UNESCO (CNAU).

Ha publicat diferents llibres, individuals i col·lectius, sobre temes d’història contemporània a Andorra i als Pirineus.

 

El pas de la història a la ficció el va iniciar amb el llibre El temps estanyat  (1994), una sèrie de relats de viatges per les fronteres del Principat d’Andorra que li van merèixer el premi Tristaina de periodisme.

L’any 1997 va guanyar el premi Fiter i Rossell de novel·la amb Últim estiu a Ordino que, editada per Columna, va tenir una gran acollida entre els lectors d’Andorra i de Catalunya (se n’han fet diferents edicions).

L’any 2004 va publicar a Proa  La República invisible, que uns anys després, el 2006, va ser traduïda al romanès per l’editorial Meronia i, el 2018, al txec per Paseka.

Va ser cofundador del col·lectiu cultural Portella i primer director de la revista Portella Andorra Lletres Arts, una fantàstica experiència que ha tingut continuïtat.

L’any 2013 va publicar El museu de l’elefant, novel·la amb la qual va ser finalista del premi el Lector de l’Odissea de Vilafranca del Penedès.

El desembre de 2016 ha publicat la seva darrera novel·la Alcanadre, un retorn ficcionat als anys fundacionals del final de l’adolescència: els cursos de batxillerat a Lleida i els estius que passava treballant en un hotel de Sarinyena, a la riba del riu Alcanadre.